Monday, 19 September 2011

Sudah Tukar Kaa.... ? Ayooo Saya tak tahu.....!!!

Tidak sampai 24 jam PM kita dah bercakap pasal pemansuhan ISA dan beberapa undang-undang dharurat yang lain, keluar pulak statement dari seorang wakil rakyat pilihan Kota Alam Shah, berkaitan dengan cadangan supaya bendera Jalor Gemilang di gantikan..dan buat masa ini, dia tu dah gantikanpun dengan bendera DAP. Kalau laa ISA boleh diguna pakai lagi….pastikan si Mano ini menjadi orang terakhir yang di kenakan tindakkan undangx dibawah ISA tu . ..!!! Den malaeh nak komen dan mengutuk pasal tindakan dan saranan anggota DAP yang bersahabat baik dengan PAS dan PKR  tu . Lagi banyak kita kutuk dan marah serta maki dia, buat nambahkan dosa kita aje…
JASA MU DIKENANG ....


Apa yang Den nak kawan-kawan ambil iktibar  dari tuntutan ini adalah..disini dah nampak hala tuju niat parti pembangkang nie, terutamanya DAP, nak  menjadikan Malaysia sebuah Negara  “republic baru “.  Dan tak menjadi satu yang mustahil lak, lepas nie, lagu Negaraku akan diubah kepada versi baru hasil gubahan NAM MEE WEE. Dan lepas tu macam-macam lagi laa tuntutan yang akan dibuat termasuk menukar nama negara. Duit yg ado gambar agong akan ganti dengan gambar lombu omeh. Dan secara teori domino, pelbagai lagi tuntutan yang akan dibuat berkaitan dengan kuasa Majlis Raja-Raja, Hak keistimewaan Orang Melayu dan Bumiputera dan sebagainya dan semuanya akan dibuat atas nama “Malaysia Baru “.

Kita sepatutnya pada tahap ini dah boleh nampak dan baca agenda Yang tersembunyi di kalangan bangsa lain di dalam pihak pembangkang. Pada pendapat Den, ramai Melayu yang telah termakan budi dan terikut telunjuk pihak-pihak tertentu di dalam perikatan pembangkang.  Satu formula politik yang ramai pihak Melayu Pembangkang tak tahu ataupun tak nampak ialah ....DAP + PKR {-Melayu} – PAS =  IS NOTHING  ! Yang menguatkan PARTI PEMBANGKANG sekarang adalah  BANGSA Melayu  yang menyokong mereka.

Kenapa PAS tidak mahu bergabung dengan UMNO .? Alasan yang banyak Den terima adalah kerana UMNO KORUP DAN ISU KRONI , TIDAK MAHU LAKSANAKAN HUDUD DAN TIDAK MEMPERJUANGKAN ISLAM. Yoooo..My Muslims Brothers and Sisters in PAS......Isu  Korup and Kroni is not  “inherited  by UMNO  or BN“..benda tu berkembang dan menjadi serasi disebabkan oleh mereka-mereka yang berkedudukan dan mempunyai kuasa di tempat itu tetapi TIDAK MAMPU DENGAN AJAKAN SYAITAN DAN TIDAK KUAT UNTUK MENENTANG HAWA NAFSU MEREKA..DAN MEREKA AKAN SENDIRI JAWAB NANTI DIAKHIRAT.. MEMANDANGKAN BN YANG BERKUASA HARI INI MAKA BN YANG NAMPAK SANGAT KORUPNYA, CUBA PAKATAN YANG BERKUASA....SAMA SAHAJA BRO...kecuali mereka benar-benar takut akan azab Allah.

Dan Den percaya benda tu sebenarnya lebih dibesar-besarkan oleh  kawan-kawan kita dengan niat nak memburuk-buruk kan UMNO, kalau BETUL mereka terlibat , sila laa adukan dengan buktinya....dan kita tolong sama membersihkannya.  Kalau ramai ahli UMNO yang mempunyai ilmu agama dan warak  yang terdiri dari ORG-ORG PAS , maka budaya rasuah dan kroni tu akan hilang sedikit demi sedikit InsyAllah. DAN BAB-BAB BAGAIMANA KITA BOLEH MENEGAKKAN NEGARA ISLAM DAN JUGA MENJADIKAN Malaysia SEBUAH NEGARA ISLAM DAN BERKEBAJIKAN... SYYIIIIHHHHHH...UMNO dan PAS  BOLEH BINCANG SAMA-SAMA, TAK PERLU di HEBOH-HEBOHKAN.  Apa-apa pun, isu dan perihal Islam UMNO dan PAS mesti berbincang cara berhemah dan ikhlas..IsyAllah akan selesai...yang pentingnya UMNO dan PAS kena bersatu dulu. Dan bila UMNO dan PAS bersatu, Den yakin, Melayu-Melayu  lain yang pentingkan Agama , Bangsa dan Negara akan turut bersatu.

Dan jika ini berlaku..dan diharap-harapkan akan berlaku, maka bangsa Melayu sekurang-kurangnya mempunyai kekuatan politik yang utuh dan tidak  mudah di gangggu -gugat. Dengan itu kepentingan agama Islam dan kepentingan Melayu akan tetap terpelihara. Peristiwa 13 Mei telah menunjukkan kepada kita apa yang akan berlaku  kalau kita gagal bersatu dan membentuk ukhuwah  yang kuat. Melayu Malaysia kena bersatu demi untuk Islam dan kesinambungan dan kesejahteraan bangsa Melayu sentiasa terpelihara. Dan bila kita bersatu dan  bila ada orang seperti NAMM WEE, Manoharan dan sebagainya membuat  PERANGHAI TAK ELOK  Maka..kita akan bersatu dan  bersama-sama, memastikan bahawa mereka-mereka ini tidak layak hidup di bumi Malaysia ini.....Caranya ...?...ehhheehhee nanti  Den fikir dan syorkan..... Akhir sekali untuk si Lindungan Bulan ni Den nak quoate kata-kata seorang Melayu bernama Amin, terhadap statement yang dibuat oleh SIKOLING  tu untuk mengubah bendera Malaysia...di MOLE

There are two type of politicians, one with good ideas to improve lives of Malaysian, while the other one is people like this half baked lawyer come politician who thinks being critical on anything represent the mind of many Malaysian. May god protect us from this kind of unpatriotic scumbags..have you ever wonder how the American flag came about or what does it means to have rocket as a party flag..Are you really thinking of taking all of us into space....which is very much unrealistic. Sorry, I just hate opinionated people with stupid opinion. I am a shame to call them citizen of this much blessed Nation.Are you better off some where else, like let say INDIA.. Your great grand parents may disagree..Blame them,and not a FLAG of this Nation.

Dan Den nak tambah , apo great grand parents ini kato “…Yooo I have succeeded to bring  some indians  out of the estate and became  lawyers…but I failed to bring the estate mentality out of them  once they become  lawyers.I amm so sorry…nammareee steee.